zaterdag 25 augustus 2007

Werken aan werken

Recente peilingen wijzen uit dat 45% van de Vlamingen werkloos is. Dat blijkt uit een telefonisch onderzoek waarbij uw dienaar maandagochtend tussen 10u en 10u45 mensen thuis opbelde. Bijna de helft van de respondenten, die thuis zelf de telefoon opnamen, verklaarde werkloos te zijn. Het zouden er ook iets minder kunnen zijn. Deze mededeling is met spoed overgemaakt aan de regeringsonderhandelaars. Zij hebben onmiddellijk de identificatiegegevens van de werklozen in kwestie opgevraagd en beloofden dat ze voor enkele onder hen iets zullen doen.

vrijdag 24 augustus 2007

Nou breekt m'n smurf!

- Smurfendorp
Onder de smurfen is grote commotie ontstaan over het gebruik van het woord 'smurfen', dat nochtans redelijk euh gebruikelijk is. Het woord werd gebruikt in het huis van Grote Smurf, volgens omstaanders door een blauwhuidige figuur met een witte muts, witte broekkousen en een fluffy staartje. Dat staartje wijst volgens het parket op de identiteit van de vlegel: een wit konijn. Guy V. uit M. nabij Gent was niet bereikbaar voor commentaar.

Steun uit onverwachte hoek

Wij zijn verheugd te vernemen dat verstandige mensen over een aantal zaken dezelfde mening zijn toegedaan als wijzelf. Het streelt onze ijdelheid te vernemen dat een religie die nederigheid, daadkracht en heldenmoed in zich verenigt zich volledig herkent in onze standpunten. Vanaf heden heeft hun God bij ons een streepje voor.

donderdag 23 augustus 2007

Bericht aan Z. M. Koning Albert II

Sire,

We hebben de droeve plicht u het overlijden te melden van België. Na een lange en slepende ziekte lag haar lot in de handen van ervaren geneesheren die eigenlijk niet meer in een herstel geloofden. We hebben weliswaar al het nodige gedaan om haar lijden nodeloos te rekken en alle verdenkingen van euthanasie op voorhand de kop in te drukken. Dat laatste druist immers in tegen onze waarden en normen. Wij schenken u haar lichaam en wensen u veel sterkte en een toekomstige verse geldschieter.

Hoogachtend.

Wait until spring, Bandani!

Wij Pantanisten, aanhangers van een leer die in de jaren negentig even een steile klim kende, voelen ons beledigd door Antwerpen in het algemeen en haar inwoners in het bijzonder. Denken zij dat wij een bende kleine kinderen zijn?

Het gebruik van ons religieuze hoofddeksel, dat wij enkel wensen af te zetten tijdens de laatste kilometers van een serieuze col, als compromis in levensbeschouwelijke conflicten, is een slag in het gezicht van onze gemeenschap. Wij zenden een kopie van dit openbare schrijven aan het CGKR ter onderzoek van onze klacht en eisen bij deze excuses van de uitwerkers van deze idee.

woensdag 22 augustus 2007

Zeg weverke wilde gij dansen ...

- Eigen berichtgeving -
Op het elfendertigste Bal Fatal in het Philip Dewinterstadion in Sint-Niklaas (c. Dimitri Verhulst) werd het huwelijk voltrokken tussen Vlaanderen en Nederland. De openingsdans werd live vanuit de Hemel gezongen door André Hazes. De bruid droeg een minirok in leeuwenmotief van Nicky Vankets, de bruidegom een sober maar oerdegelijk zwart pak uit de Zeeman.
Getuige Bart Dewever verklaarde "moe maar dolgelukkig" te zijn, zijn Nederlandse tegenspeelster Rita Verdonk was niet bereikbaar voor commentaar wegens haar drukke bezigheden als buitenwipster aan de poorten van de zaal.

Afschaffing van het kapsel

Wij eisen vandaag de afschaffing van het kapsel. Het kapsel is immers alles behalve neutraal en niet meer dan een machtsinstrument van een heersende elite om ons, gel- en waxhaters, te discrimineren. Vanaf nu zal elke man zich tooien met een coupe militaire en elke vrouw met twee vlechten langs haar kanis. Hoofddoeken worden door de overheid gratis verstrekt om op straat de schaamte te verhullen. Aan alle sissy scissorhandjes uit de haute coiffure: haal die tondeuse maar boven!

Schrijver naast God

De grote Serge Simonart heeft ooit gezegd dat het internet vol losers zit die het schrijven niet waard zijn. Zijn nog grotere vriend Lou Reed wist te vertellen dat rockjournalisten eigenlijk gesjeesde rockers zijn. Rockers zijn op hun beurt waardeloze filosofen, die dan weer sociologen zonder antwoorden zijn. De eindconclusie van deze denkoefening moet zijn dat Jaak Billiet God is, of dat God - gesteld dat hij of zij zich de moeite getroost te bestaan - een counterfeit Jaak is. Als ik me in de pikorde moet plaatsen, sta ik dus onderaan, of uiterst links zo je wil. Gelukkig maar dat les extrêmes se touchent. Zet me immers naast Jaak en ik ben schrijver naast God. En zo is de cirkel rond.