vrijdag 7 september 2007

Voor Roger en vaderland!

Geachte meneer Vermassen,
beste Jef,

U als man van de rechterlijke macht moet ons kunnen helpen. Wij hadden graag dat de Vuelta van Spanje met onmiddellijke ingang wordt stilgelegd. Onze Roger zou immers graag nog deelnemen. Zoals u wellicht weet, draagt onze Roger het kopmanschap van de Belgische ploeg voor de Wereldkampioenschappen die deze maand in Duitsland worden gereden. Hij heeft de wedstrijdkilometers echt nodig om al die opgeblazen dopingkanonnen straks te verslaan.

De hoop van een wielernatie ligt bij u! Wij bieden, in naam van onze sponsor, tevens een gratis hairweaving aan als u onze Roger nog in de Vuelta krijgt. Winnen zal hij hem zelf wel doen, daar hebben we uw hulp niet voor nodig.

Groeten,
Katty De Vlaeminck.

De trein: altijd een beetje wachten

- Vandaag in mijn brievenbus

Geachte reiziger van Overpelt-Kadijk,

Tot onze spijt moeten wij u meedelen dat wij uw stopplaats om objectieve, economische redenen niet langer in stand kunnen houden. Per 1 januari 2008 zal u enkel de trein naar Leuven kunnen nemen vanaf Overpelt-Centraal, Overpelt-Werkplaatsen of Overpelt-Luchtbal. Wij zien af van de mogelijkheid om de aansluiting te verbeteren. Zoals u wellicht weet floreert de horeca aan het Leopoldplein in Lier en zijn er voldoende ontspanningsgelegenheden om u als reiziger in staat te stellen uw wachttijd op een onderhoudende manier door te brengen.

Voor meer informatie kan u steeds terecht bij onze helpdesk. Ze spelen daar mooie wachtliedjes.


Moeten we nu vrezen voor onze topranking qua aantal zelfmoorden per spoor?

Ik kap met anti-kapsel!

Waarde anti-kapselbetogers,

Niets is wat het lijkt in deze wereld. Ik heb besloten mij terug te trekken uit de anti-kapselbetoging die ik mee organiseerde. Ik vraag van u hetzelfde. Er is immers gebleken dat onze organisatie geïnfiltreerd is, of op zijn minst dat enkele mensen die mee aan de kar trokken een dubbel gezicht hebben.
Groot was ook mijn verbazing toen bleek dat enkele medestanders zonder schroom zich een kapsel aanmeten. Deze wolven in schaapsvacht hebben misbruik gemaakt van mijn vertrouwen, ik had nooit met hen in zee mogen gaan. Ik zit met de handen in het haar en weet even niet van welk hout pijlen maken. Mijn excuses aan iedereen die zijn vertrouwen in mij stelde.

Addy Alfkalve.

donderdag 6 september 2007

Laatste avondmaal?

Gisteren te elfder ure vierde na veel vijven en zessen de oude regering honderduit een hartelijk doch onverwacht weerzien in de zestien. Freya bracht taart, een prachtstuk dat in twaalf werd gedeeld om aan haar apostelen te geven op dit voorlopig laatste avondmaal. Wie Freya uiteindelijk zal verraden, is nog niet gekend maar in afwachting heeft ze iedereen alvast stevig gekust.

woensdag 5 september 2007

Trop is teveel!

Geachte heer Hoste,

Wij dragen uw firma en haar naamdrager(s) een warm hart toe. Wij wensen u en uw firma oprecht het beste, zowel op professioneel als op persoonlijk gebied. We hebben het beste met u voor. Toch zouden we met enige aandrang willen vragen om uw pogingen tot contactname te staken. Indien u weigert onze mailbox en telefoon met rust te laten, zien we ons genoodzaakt drastische maatregelen te nemen.
Bij deze willen we voor eens en altijd duidelijk stellen dat: ja! De heer Hoste mag gebruik maken van onze ideeën in zijn zaalshows waarbij wij afstand zullen doen van elke auteursrechtelijke aanspraak hierop en nee! wij wensen niet als opwarmer voor het publiek van de heer Hoste dienst te doen.

Met vriendelijke, doch kordate groet.

Dronken boeken doen auteur de das om

- Brugge

De populaire misdaadauteur Pieter Aspe is gisteren opgepakt voor openbare dronkenschap. Dat gebeurde op basis van de beschrijvingen van de Duvel drinkende adjunct-commissaris Pieter Van In in zijn boeken. De beschrijvingen van de drinkebroer waren volgens de rechter "griezelig realistisch" en strookten "te veel met de feiten om louter op perceptie gebaseerd te zijn." De auteur wordt nu als recidivist veroordeeld tot een gedwongen opname in een afkickcentrum, tweehonderd uur gemeenschapsdienst en verplichte aanwezigheid in een zelfhulpgroep voor alcoholverslaafden.

De koning is terug!

Heisa bij de federale! Op de luchthaven werd een man gearresteerd die op basis van zijn vingerafdruk niet bleek te zijn wie hij beweerde te zijn. Toch leek de man sprekend op zijn pasfoto. Eerst werd gedacht aan een stunt van dokter Jeff maar deze verklaarde niets met de zaak te maken te hebben. Na urenlang zoeken kwam de aap uit de mouw: het bleek niet om een vingerafdruk te gaan maar om Roger Van Duffel, koning van de camouflage. Deze diende ervoor te zorgen dat Angelica, het dochtertje van de man, haar vijf euro op spaarrekening van een niet nader genoemde bank niet zou verliezen. Opdracht geslaagd voor Van Duffel, maar de prijs is hoog. Het meisje zal immers haar vader verliezen, die op staande voet het land is uitgezet.

dinsdag 4 september 2007

Een oogje in het zeil ...

- Corpus Christi, TX

In een uitzonderlijk openhartig gesprek deed president George Bush Jr. deze week een opmerkelijke uitspraak. Volgens Bush verschijnt reeds sinds zijn aantreden als gouverneur van Texas op regelmatige basis de Maagd Maria in zijn rechteroog. De president verklaart dat onderzoek uitwees dat het meer bepaald om de Heilige Maagd van Kevelaer, ook wel de Troosteres der Bedroefden, zou gaan.

Bush heeft geen flauw idee hoe de Moeder van God in zijn oog terecht is gekomen. "Dit gaat mijn verstand te boven. Ik jank mezelf de ogen uit de kop, maar de Maagd wil niet wijken." De entourage van Bush sluit intussen uit dat het rechteroog van de president een bedevaartsoord zou worden.

In Duitsland reageert men gelaten op het nieuws. Voorlopig is men niet van plan er een Wereldoorlog over te starten. De enige die in de toekomst roet in het eten kan gooien is paus Benedictus SUV, maar hij is voorlopig nog enkele maanden in vervroegde winterslaap.

maandag 3 september 2007

Boodschap uit de woestijn

Kameraden,

bij het analyseren van onze verkiezingsresultaten ben ik niet over een nacht ijs willen gaan. Ik wilde niet alleen onze verkiezingsresultaten situeren in een historische context en oorzaken aangeven voor onze electorale nederlaag. Ik wilde een boodschap voor de toekomst opstellen, een manifest dat ons voor de komende decennia op weg zet.
De conclusie van mijn tocht door de woestijn moet zijn dat we de mensen niet goed hebben uitgelegd wat we nu eigenlijk wilden, namelijk dat ze op ons zouden stemmen. We hebben deze boodschap zo verpakt dat de mensen de grondbeginselen van onze ideologie, stemmen op de socialisten, niet meer vatten.
Graag vraag ik aan het partijbestuur het budget om een studie te laten verrichten naar de mogelijkheden om onze boodschap opnieuw bij de mensen te krijgen. Als we willen dat de mensen opnieuw voor ons stemmen, zal gierigheid ons immers geen leermeester zijn.

Groeten,
Patrick.