vrijdag 28 september 2007

Weet dat poppemieke veel!

[rechtse rukker mode]

Allee, daar hebde ze weer, ons omhooggevallen circusartiestjes. Dat zal ons weer eens efkes komen vertellen wat wij moeten vinden. Dat Kimmeke Gevaert, daar heb ik trouwens nooit veel in gezien. Dat loopt daar gelijk een zotte trien achter de negers aan, en daar zouden wij dan voor moeten applaudiseren?
Beseft dat meiske wel dat wij, fiere Vlamingen, ons zuurbetaalde belastinggeld hebben geïnvesteerd zodat zij daar in haar korte broekske kan gaan rondhuppelen? Dat het de Vlààmse Topsportfederatie is die haar centjes heeft toegestopt? En dat tekent maar petities, en dat gaat maar liedjes zingen op 1 oktober, zjust gelijk Prins Filip. Terwijl de fiere, hardwerkende Vlaming elke dag moet knokken!
Trouwens, hebde gij die haar spieren al gezien? En die oogskes? Het zou mij niks verbazen als die, gelijk al die coureurs, aan den drugs zit!

Verontwaardigde groeten,
Debeys Dirk, maatschappelijk verantwoordelijke.


[/rechtse rukker mode]

donderdag 27 september 2007

Geert geeft de geest!

Dedju gasten,

Die verloren curryworstenfret tegen Holle-Bolle-Vilvoorde ligt me toch zwaar op de maag. Ik heb het gevoel dat mijn laatste pondje geloofwaardigheid vervlogen is. Den Aimé, nochtans een aimabel man, ruikt zijn kans en dreigt mij nu af: opstappen of alles wordt op den teevee gebracht.
Bert vindt overigens dat we Betty die kans moeten geven. Zelf had ik nog nooit van haar gehoord maar nu ik haar eens gegoogled heb, ben ik volmondig akkoord. Betty for president!

Groeten,
Geert.

woensdag 26 september 2007

Het zit niet mee voor Roger

Enige consternatie vandaag in het Belgische kamp dat zich prepareert voor de WK Wielrennen van zondag. Topmecanicien en sportieve veelvraat Eddy Merckx is immers niet welkom in Stuttgart. Vooral de Belgische kopman Roger De Vlaeminck zit met de zaak verveeld.
"Eddy is een materiaalfreak," aldus de huizenhoge favoriet voor de wereldtitel. "Hij zou normaal in Stuttgart mijn tuben lijmen, de versnellingen nazien en de bidonnen klaarmaken. Zijn afwezigheid is een streep door mijn rekening." Het is nog niet geheel duidelijk of er een vervanger voor Merckx wordt gezocht. Bondscoach Carlo Bomans is voor de zekerheid zelf al een fietspomp gaan kopen en maakt op dit eigenste moment de reservewielen van De Vlaeminck gereed.

maandag 24 september 2007

Bittere pil voor Reynaert

De sluwe vos Reynaert zal zich de zoete wraak van Tybeert Leterme nog lang herinneren. De vrolijke doch arglistige Frans zag een list mislukt en moest een bittere pil slikken. Nadat hij Tybeert immers een tegemoetkoming vroeg in ruil voor diens vrijlating uit het hanenhok van een vijandig gezinde pastoor, viel hij in de klauwen van Leeuw Vlaeminck, die hem symbolisch aan de schandpaal strikte. Koning Nobel zal hem eerstdaags interpelleren en rept zich uit zijn vakantieverblijf naar huis.

zondag 23 september 2007

Bobbejaan, Kim die berg!

Liefst twee op drie Belgen ziet Kim Clijsters wel zitten als premier van Bobbejaanland. Dat is een zware slag in het gezicht van Vrank Dranghecke, voorzitter van een Vlaamse belangenvereniging, die eerder zijn oog al liet vallen op het Lichtaartse vorstendommetje.
Vader Lei Clijsters beraadt zich momenteel met zijn raadslieden over de vraag of er al dan niet misbruik wordt gemaakt van de naam van zijn dochter. Naar verluidt laat hij alvast het plan varen om twee op drie Belgen aan te klagen wegens de gerechtelijke omslachtigheid hiervan. "En wat kan het eigenlijk ook kwaad," aldus een stuurse Lei. "Ons Kim mag doen wat ze wil, zolang ik maar gelijk nen boer bij haar over de vloer mag komen ..."