vrijdag 21 september 2007

Demeyer verliest zege Parijs-Brussel

De UCI heeft er een tijdje over moeten doen, maar is gisteren tot de slotsom gekomen dat Marc Demeyer zijn zege in Parijs-Brussel 1974 op illegale wijze tot stand kwam. Demeyer verliest daarmee een procedureslag die hem moest vrijpleiten van openbare dronkenschap tijdens een wielerwedstrijd.
Demeyer vertoonde na de wedstrijd abnormale bloedwaarden en werd beschuldigd van het gebruik van een fles Jack Daniels. De renner heeft steeds verklaard dat het waarschijnlijk te maken had met een spuit testosteron die hij daags voordien zette.
Demeyer wordt voor twee jaar geschorst. De zege gaat nu naar de renner die als tweede over de streep ging. Roger De Vlaeminck dikt zijn imposante erelijst dus aan met een tweede zege in Parijs-Brussel.

donderdag 20 september 2007

Buitenwipster gewipt!

Nederlands bekendste buitenwipster Rita 'The V' VD krijgt een koekje van eigen deeg. Na vele jaren trouwe dienst werd ze buitengesmeten uit discotheek 'De Laatste Hoop' in Hechtel. Het was reeds lang geweten dat The V zich niet aan de internationale afspraken omtrent deurpolitiek hield. Gisterenavond werd ze na het uiten van enkele couscouskreten aan een groepje vaste bezoekers op straat gegooid. The V wilde nog meegeven dat ze zich niet laat doen en voortaan op eigen initiatief als parkeerwachter het gespuis uit 'De Laatste Hoop' zal houden.

woensdag 19 september 2007

Wijs overleg, wijs Overpelt

Overpelt heeft haar notabelen samengeroepen. De oude notaris, meneer pastoor en het voormalige schoolhoofd zetelen de Raad der Wijzen voor. Er moet beslist worden over de kleuren die Sinterklaas bij zijn blijde intrede in het station van Overpelt zal dragen.
In Overpelt is het al jaren de gewoonte dat de Sint een oranje-blauw kostuum draagt. "Wij Peltenaren hebben niets met rood," aldus een anonieme inwoner. "Het nieuwe Sinterklaascomité, hoofdzakelijk bestaande uit inwijkelingen, wil de geboren en getogen Peltenaar nu een hervorming door de strot drukken. We zijn er echter van overtuigd dat onze dorpsnotabelen deze kwestie probleemloos zullen beslechten. Flip van Den Haen heeft al extra vaten besteld om onze Pelterse roots te vieren!"

dinsdag 18 september 2007

Einde van een tijdperk

Johan Bruyneel, in een vorig leven waterdrager en lijfwacht van Lance Armstrong, zal dan toch in het wielrennen blijven. Dat vertelde hij gisteren aan Nieuwsjunkie. "Ik kreeg een lucratief aanbod uit de farmaceutische industrie, een wereld die ik toch goed ken. Plots ziet deze echter geen brood meer in de wielermarkt en is het aanbod ingetrokken," aldus een teleurgestelde Bruyneel.
"Alles heeft te maken met een nieuwe evolutie in een cleane sport," weet wielerman en farmaseut Marc Coucke. "Renners uit het tijdperk van Bruyneel zijn het duistere verleden. Het wielrennen van de toekomst is aan zuivere toppers zoals Roger De Vlaeminck. In deze sport vallen voor de farmaceutische industrie geen eieren meer te rapen."

Even tijd voor enkele vraagjes?

Meneer, wij hebben enkele vraagjes voor u. Het is voor een enquête van de Vlaamse Gemeenschap.
Ik geloof niet in enquêtes.
Heeft u ooit eerder aan een enquête deelgenomen?
Ja.
Antwoordde u eerlijk op vragen in die enquête?
Nee.
Antwoordde u eerlijk op de vorige vraag?
Ja.
Hecht u belang aan de resultaten van enquêtes?
Ja.
Vindt u dat de grap soms al gemaakt is en dat u eigenlijk beter deze post niet zou schrijven?
Absoluut.

[Hoorn neer.]